2017-01-09 13:57:21• hírek • Szatmár.ro

Újabb kereskedelmi központ építését tervezik a Károlyi úton

A polgármesteri hivatalban hétfő délben tartottak közmeghallgatást egy tervbe vett kereskedelmi központ kapcsán. Az egyelőre Oasis Mall néven futó projekt az év végéig kaphat építkezési engedélyt, az építés kapcsán viszont a cég képviselője nem bocsátkozott jóslatokba.

A közmeghallgatáson a beruházás ellen senki nem tiltakozott, emiatt a tervbe vett kereskedelmi központ ügye egy lépéssel előbbre lépett.

A helyszínen megtudtuk: a beruházó egy 11 800 négyzetméteres kereskedelmi központot építene a Károlyi úton, a Praktiker szomszédságában. Ennek része lesz az üzlethelyiségek mellett zöldövezet és sok parkolóhely is.

A befektető több hipermarket-láncnak épített már boltokat, most saját magának alakít ki üzlethelyiségeket, amelyeket bérbe ad majd - cégekről, márkákról viszont egyelőre nem beszélt a  szatmári képviselő. „Tárgyalások zajlanak, ezekről még nem beszélhetek. Az biztos, hogy alkalmazkodni fogunk a környezethez, a közelben ott az Auchan és a Praktiker, emiatt élelmiszerrel és barkács-felszerelésekkel biztosan nem fogunk foglalkozni.

Valószínűleg hangsúlyosabban lesznek jelen a bevásárlóközpontunkban a cipőket illetve ruhaneműket árusító márkák-boltok" - mondta a Szatmár.ro-nak Peres Mircea, az Oasis Development szatmári képviselője.

Az is kiderült, hogy a befektető jelenleg Nagyváradon dolgozik egy ehhez hasonló kereskedelmi központ megépítésén - Prima Shops Oradea néven. Vannak már kereskedelmi központjai mások mellett Botosaniban és Giurgiuban is. Azok Family Center néven futnak, elképzelhető, hogy a szatmári központ neve is ez lesz, az Oasis Mall egyelőre csak a projekt neve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: